Kefírový čoko perník

Nadýchaný kefírový čokoperník.                                                            

kefírový čoko perník

 

RECEPT (forma průměr 24cm):

300 g špaldové mouky hladké
80 g třtinového nebo kokosového cukru
20 g kakaa
2 lžičky jedlé sody
60 g řepkového oleje
250-300 g kefíru
1 vejce

Na polevu:

1 plechovka kokosového mléka (tuhá část)
100 g hořké čokolády


POSTUP: 

Kokosové mléko postavíme v lednici dnem vzhůru, aby se tuhá část usadila navrchu plechovky. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Do mísy nasypeme mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a promícháme. Poté přidáme olej a vejce a postupně přilijeme kefír tak, aby vzniklo těsto husté tekutější konzistence. Pokud máme silikonovou formu, nemusíme vymazávat, ale jinak formu vymažeme třeba máslem a vysypeme moukou. Těsto přelijeme do formy a pečeme tak dlouho, dokud se těsto nebude lepit na špejli. Mezitím připravíme krém. Hořkou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a k ní přidáme tuhou část kokosového mléka, necháme roztát a mícháním krém hezky propojíme. Poté necháme vychladnout a dáme trošku ztuhnout do lednice. Když je buchta hotová, necháme vychladnout, vyklopíme a potřeme krémem.


NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 porci):
 
287 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 28 g z toho cukry 10 g
Tuky 16 g z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Vláknina 2 g


Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení