Kynuté lívance

Recept na skvělé (nedělní) lívance.                                                                                                                                                                                                         

kynuté lívance

RECEPT:

140 g špaldové mouky hladké
3 g sušeného droždí
1 ks vejce
150 ml vlažného mléka
20 g kokosového cukru
Špetka soli


POSTUP: 

Mouku si smícháme se sušeným droždím a kokosovým cukrem, přidáme špetku soli, přiklepneme vejce a naředíme vlažným mlékem, aby vzniklo mírně řidší těsto. Pořádně promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout. Poté na kokosovým olejem potřené pánvi tvoříme lívance a opečeme z obou stran.


NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 lívanec):
 
79 kcal
Bílkoviny 3,5 g
Sacharidy 13 g z toho cukry 3 g
Tuky 1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Vláknina 1 g


Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení