Perníčková ovesná kaše

Zdravá snídaně nejen na vánoční dny.                                                                              

perníčková ovesná kaše

RECEPT (na 2 porce nebo 1 hodně velkou:

80 g ovesných vloček 
15 g práškového arašídového másla (nebo klasického)
40 g ricotty
30 g čokoládového proteinu 
1 lžička kakaa
Perníkové koření podle chuti (já navrch přisypala ještě trochu skořice)
Voda
Případně sladidlo pro doslazení (já dala čekankový sirup)
 

POSTUP: 
Do hrnce dáme vodu, přisypeme ovesné vločky spolu s práškovým arašídovým máslem, proteinem, kakaem a kořením, případně sladidlo, promícháme a přidáme ricottu. Metličkou mícháme do zhoustnutí
 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 porci):
290 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 35 g z toho cukry 3 g
Tuky 6,5 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 9,3 g

Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
 
 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku