Polomáčená kolečka

Nebaví vás už klasika v podobě lineckého cukroví, rohlíčků, perníčků, a vosích hnízd? Vyzkoušejte tento recept.                                       

polomáčená kolečka

 

RECEPT (na 1 plech koleček):

100 g + 10 g přídavek špaldové mouky hladké
50 g rýžové mouky (může být asi jen špaldová)
10 g ghí (nebo másla)
2 žloutky + 1 vejce
1/2 lžičky skořice
30 g čekankového sirupu
35 g oříškové máslo (nebo aramáslo)
1 špetka soli
Hořká čokoláda + nasekané ořechy na ozdobení 
 

POSTUP: 
V míse smícháme špaldovou mouku s rýžovou, přidáme k nim skořici a špetku soli. Dále rozpustíme na plotně ghí a rovnou přidáme ke směsi, poté i oříškové máslo, žloutky, vejce a čekankový sirup. Varečkou promícháme a až se začne tvořit těsto, začneme hnětat. Bude se dost lepit, takže si můžeme pomoct přídavkem mouky (doporučuji pomoučit ruce). Ze vzniklého dobře prohnětaného těsta odloupáváme po kouskách, v ruce vyválíme hady a na plechu s pečícím papírem spojíme v kolečko. Takhle připravená kolečka pečema na 160° 15-20 minut dozlatova. Mezitím si rozpustíme hořkou čokoládu. Hotová vychladlá kolečka pak do půlky namočíme a případně dozdobíme podle svého gusta. 
 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 kolečko včetně polevy):
 
98 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 9 g z toho cukry 0,4 g
Tuky 5 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 2,5 g


Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení