Čokoládové knedlíčky

Snídaně, kterou si oblíbíte na první dobrou.                                                                                          

 čokoládové knedlíčky

RECEPT (na 10 knedlíčků):
75 g tvarohu odtučněného
60 g ricotty
25 g mascarpone (můžete dát místo něj ricottu)
85 g ovesné vločky 
50 g rýžová mouka
hořká čokoláda 

Použitá čokoláda: jakákoli z kategorie hořkých čokolád.

POSTUP: 
Nejprve si uděláme těsto z rozmixovaných ovesných vloček, rýžové mouky, ricotty, mascarpone a tvarohu tak, že si ho smícháme v míse. Těsto bude trochu lepit, ale pokud lepí moc, přidáme trochu rýžové mouky. Potom si na pomoučněném prkýnku vytvoříme celkem tenkou placičku, do ní dáme nalámanou hořkou čokoládu a placičku zabalíme do kuličky. Takhle opakujeme, dokud nezpracujeme celé těsto. V hrnci si přichystáme vodu, kterou přivedeme k varu a poté vložíme knedlíky a necháme vařit, dokud nevyplavou. Až vyplavou, necháme ještě minutku a pak vyndaváme. Posypala jsem ještě trochou kokosového cukru a nastrouhanou hořkou čokoládou. 

NUTRIČNÍ HODNOTY:
(na 1 knedlíček): 
125 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 13 g z toho cukry 2 g
Tuky 6 g z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
Vláknina 2 g

Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
 
 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení