Snídaně, kterou si oblíbíte na první dobrou.
RECEPT (na 10 knedlíčků):
75 g tvarohu odtučněného
60 g ricotty
25 g mascarpone (můžete dát místo něj ricottu)
85 g ovesné vločky
50 g rýžová mouka
hořká čokoláda
Použitá čokoláda: jakákoli z kategorie hořkých čokolád.
POSTUP:
Nejprve si uděláme těsto z rozmixovaných ovesných vloček, rýžové mouky, ricotty, mascarpone a tvarohu tak, že si ho smícháme v míse. Těsto bude trochu lepit, ale pokud lepí moc, přidáme trochu rýžové mouky. Potom si na pomoučněném prkýnku vytvoříme celkem tenkou placičku, do ní dáme nalámanou hořkou čokoládu a placičku zabalíme do kuličky. Takhle opakujeme, dokud nezpracujeme celé těsto. V hrnci si přichystáme vodu, kterou přivedeme k varu a poté vložíme knedlíky a necháme vařit, dokud nevyplavou. Až vyplavou, necháme ještě minutku a pak vyndaváme. Posypala jsem ještě trochou kokosového cukru a nastrouhanou hořkou čokoládou.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
(na 1 knedlíček):
125 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 13 g z toho cukry 2 g
Tuky 6 g z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
Vláknina 2 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
125 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 13 g z toho cukry 2 g
Tuky 6 g z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
Vláknina 2 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.