Mandlové donuty

Donuty, jejichž základem je mandlová mouka, která jim v kombinaci s arašídovým máslem dodává příjemnou oříškovou chuť.                                                                                                                          

mandlové donuty

RECEPT:
150 g mandlové mouky
1 lžička kypřícího prášku 
1 g skořice 
1 špetka mořské soli
30 g arašídového másla 
2 vejce
3 g kokosového cukru či jiného sladidla
120 g mléka (může být klasické i rostlinné)


POSTUP: 
Smícháme si sypké ingredience, ke kterým přidáme ty mokré kromě mléka, které přilijeme až na konec a ředíme až do lehce tekutější konzistence. Silikonovou formu na donutky si vymažeme trochou kokosového oleje a do nich přelijeme těsto skoro až po okraj (pokud nemáme formu na donutky, sáhneme klidně po formě na muffiny). Pečeme na 180° zhruba 25 - 30 minut, zkrátka dozlatova. Nakonec jsem je namočila do hořké čokolády a dozdobila.


NUTRIČNÍ HODNOTY:
(na 1 donuta bez polevy)
221 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 6 g z toho cukry 3 g
Tuky 18 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,3 g
Vláknina 0,5 g

Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
 
 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku