Mandlové donuty

Donuty, jejichž základem je mandlová mouka, která jim v kombinaci s arašídovým máslem dodává příjemnou oříškovou chuť.                                                                                                                          

mandlové donuty

RECEPT:
150 g mandlové mouky
1 lžička kypřícího prášku 
1 g skořice 
1 špetka mořské soli
30 g arašídového másla 
2 vejce
3 g kokosového cukru či jiného sladidla
120 g mléka (může být klasické i rostlinné)


POSTUP: 
Smícháme si sypké ingredience, ke kterým přidáme ty mokré kromě mléka, které přilijeme až na konec a ředíme až do lehce tekutější konzistence. Silikonovou formu na donutky si vymažeme trochou kokosového oleje a do nich přelijeme těsto skoro až po okraj (pokud nemáme formu na donutky, sáhneme klidně po formě na muffiny). Pečeme na 180° zhruba 25 - 30 minut, zkrátka dozlatova. Nakonec jsem je namočila do hořké čokolády a dozdobila.


NUTRIČNÍ HODNOTY:
(na 1 donuta bez polevy)
221 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 6 g z toho cukry 3 g
Tuky 18 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,3 g
Vláknina 0,5 g

Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
 
 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení