Mug brownie

Čokoládová rychlovka.                                                                                  

mug brownie

RECEPT (na 2 menší porce nebo 1 velkou):

10 g kokosové mouky
2 vejce
20 g hořké čokolády
50 g ricotty (můžete zkusit i tvaroh)
5 g kakaa
30 g čoko proteinu
1 g kypřícího prášku
Případně sladidlo (javorový sirup,...)


POSTUP: 
V míse smícháme mouku, protein, kakao a kypřící prášek. Poté rozpustíme hořkou čokoládu (těch 85% jde klidně rovnou v pánvi) a přidáme ke směsi spolu s ricottou. Lehce promícháme. Oddělíme si žloutky od bílků, bílky vyšleháme na tuhý sníh a poté k nim přišleháme žloutky. Sníh po částech přidáváme ke směsi, vždy zlehka promícháme těrkou (jakoby táhneme z krajů ze spodku doprostřed navrch, aby sníh nespadl, těžko popisovat), dokud nepřidáme celý sníh. Poté vymažeme formičky troškou kokosového oleje, vysypeme moukou (třeba špaldovkou), nalijeme těsto a pečeme na 180° zhruba půl hodinky.
 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 porci):
 
240 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 8 g z toho cukry 6 g
Tuky 13 g z toho nasycené mastné kyseliny 7 g
Vláknina 2,4 g


Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku