Rýžové sušenky

Sladká, zdravá svačina v podobě rýžových sušenek s vlašskými ořechy a polevou z hořké čokolády.                                                           

rýžové sušenky 

RECEPT (na 18 sušenek):
100 g rýžové mouky
30 g vanilkového proteinu
110 g polotučného mléka 
5 ml javorového sirupu
1 vejce
50 g arašídového másla 
15 g kokosového oleje

Použitá čokoláda: jakákoli z kategorie hořkých čokolád.

POSTUP: 
Nejprve smícháme rýžovou mouku spolu s proteinem, přidáme javorový sirup, vejce, arašídové máslo a kokosový olej, pořádně promícháme a postupně přidáváme mléko tak, aby konzistence byla řidší, ale ne moc. Na plech s pečícím papírem kydáme lžící těsto, které vytvarujeme do tvaru koleček. Pečeme 15-20 minut na 180°. Po vyndání necháme vychladnout, mezitím rozpustíme ve vodní lázni hořkou čokoládu a potřeme s ní vršek sušenky, navrch posypeme nasekanými vlašskými ořechy. 

NUTRIČNÍ HODNOTY:
(na 1 sušenku): 
87 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 7 g z toho cukry 1 g
Tuky 5 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 0,5 g

Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
 
 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení