Rýžové sušenky

Sladká, zdravá svačina v podobě rýžových sušenek s vlašskými ořechy a polevou z hořké čokolády.                                                           

rýžové sušenky 

RECEPT (na 18 sušenek):
100 g rýžové mouky
30 g vanilkového proteinu
110 g polotučného mléka 
5 ml javorového sirupu
1 vejce
50 g arašídového másla 
15 g kokosového oleje

Použitá čokoláda: jakákoli z kategorie hořkých čokolád.

POSTUP: 
Nejprve smícháme rýžovou mouku spolu s proteinem, přidáme javorový sirup, vejce, arašídové máslo a kokosový olej, pořádně promícháme a postupně přidáváme mléko tak, aby konzistence byla řidší, ale ne moc. Na plech s pečícím papírem kydáme lžící těsto, které vytvarujeme do tvaru koleček. Pečeme 15-20 minut na 180°. Po vyndání necháme vychladnout, mezitím rozpustíme ve vodní lázni hořkou čokoládu a potřeme s ní vršek sušenky, navrch posypeme nasekanými vlašskými ořechy. 

NUTRIČNÍ HODNOTY:
(na 1 sušenku): 
87 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 7 g z toho cukry 1 g
Tuky 5 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 0,5 g

Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
 
 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku