SACHR dort

SACHR dort ve zdravější verzi.                                                                                  

SACHR dort

RECEPT (na formu o průměru 18 cm):

110 g hladké špaldové mouky
5 vajec 
70 g ricotty (kupuji v Lidl a doporučuji, protože stojí jen 23 Kč)
30 g kešu másla (použila jsem kešu krém s bílou italskou čokoládou od Nuttamix)
30 g medu
25 g čokoládového nebo vanilkového proteinu (používám čoko CFM Evolution Prom-in)
50 g hořké čokolády 
1 špetka soli
Kypřící prášek do pečiva
NÁPLŇ: 
Domácí meruňková marmeláda, hořká čoko) 
 

POSTUP: 
Troubu předehřejeme na 200°. Nejprve oddělíme bílky a žloutky, ke žloutkům přidáme ricottu, tekuté kešu máslo (den předem vyndáme z chladu, aby nebylo tuhé) a med. Rozpustíme hořkou čokoládu a přidáme ke směsi. Poté si odvážíme mouku, přidáme k ní protein a necháme stranou. Teď je řada na sníh. K bílkům hodíme špetičku soli a vyšleháme tuhý sníh. Nyní ke žloutkové směsi přidáváme napřeskáčku mouku a sníh. Vždy kousek mouky a sněhu, poté stěrkou opatrně překlápíme, aby sníh nepadl. Takhle opakujeme, až bude mouka i sníh vmíchaný ve směsi. Na spodek dortové formy dáme pečící papír, boky vytřeme máslem a vysypeme špaldovkou. Dáme do ní směs, rozprostřeme a šupneme do trouby na 10 minut, poté teplotu stáhneme na 170° a dopékáme ještě tak 25 - 30 minutek. Poté necháme vychladnout, rozřízneme vejpůl, potřeme marmeládkou, přiklopíme a vrch polijeme rozpuštěnou hořkou čokoškou. 
 

NUTRIČNÍ HODNOTY (na 1 porci):
 
260 kcal
Bílkoviny 11 g 
Sacharidy 20 g z toho cukry 8 g
Tuky 14 g z toho nasycené mastné kyseliny 7 g
Vláknina 3 g


Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

 
Recept i fotografii připravila Verča z Jídlem ke zdraví.

Přidejte si také do košíku

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení